НутриМедико
 
 
 
 
 
 
 
 
mk | en
 
 
 
 
 
Пребарувај
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Советувалиште

Промената на животниот стил не е лесна работа. Затоа сме ние постојано со вас за да ви помогнеме во тоа!

Промената на животниот стил е процес за кој се потребни време и поддршка. Почетна и истовремено полесна етапа на тој пат е донесената одлука од потребата за промена, но потешкотиите се јавуваат во подготовеноста за следење на патот и непречено пристигнување на целта. За успешно остварување на ...
Прочитај повеќе......

Здрав животен стил - најдобро е здравите животни навики да се практикуваат од најраната возраст, но никогаш не е доцна да се почне со тоа!

Здрав животен стил е начин на живеење што го намалува ризикот од сериозни болести или рана смрт. Не сите болести може да се спречат, но огромен процент на смртни исходи може да се избегнат, особено од кардиоваскуларни болести и некои малигни заболувања. Научните истражувања идентификувале дека ...
Прочитај повеќе......

Како да постигнам здрава телесна тежина и како да ја одржувам?

Препознавањето на телесната тежина како мерило за здравствениот статус на луѓето е веројатно општо прифатен параметар и највероватно постои oд најраниот период на организираните човечки заедници.Се до пред нешто повеќе од стотина години поголемата телесна тежина и заобленото тело поради масните ...
Прочитај повеќе......

„Тајната на промената се состои во усмерувањето на енергијата кон иднината, а не борба со минатото"

„Тајната на промената се состои во усмерувањето на енергијата кон иднината, а не борба со минатото. Постигнатиот успех при тоа е директен резултат на сопственото задоволство од сознанието дека според способностите е направено сé најдобро што може да се направи.“ Современиот динамичен живот е полн ...
Прочитај повеќе......

„Стрес не е тоа што нам ни се случува. Тоа е нашиот ОДГОВОР на она што се случува. А одговорот е нешто што сами можеме да го ОДБЕРЕМЕ“

Стрес е нормална физиолошка и психолошка реакција на секојдневните потреби во текот на животот. Ниско ниво на стрес може да биде добро, да мотивира и да придонесе за успешно справување со  разни ситуации во текот на животот. Но, за жал секојдневието е исполнето со едноставни и сложени предизвици, ...
Прочитај повеќе......

„Редовната физичка активност е една од исклучително важните работи што можете да ги направите за добро здравје“

Редовната физичка активност обезбедува долгорочна корист по здравјето за секого и тоа е факт што не смее да се занемарува. Секој има корист од вежбањето без разлика на возраста, полот и телесните можности. За да се постигне добар психофизички развој кај децата и младите треба што е можно порано да ...
Прочитај повеќе......

„Вие сте тоа што јадете, затоа немојте да сте брзи, ефтини, лесни и лажни“

Со напливот на многу информации во медиумите поврзани со исхраната, особено на интернет, најверојатно се чувствувате збунето. И да знаете дека не сте единствени. Бомбастичните наслови ве тераат да мислите дека ставовите поврзани со правилната исхрана се менуваат многу често и се оспоруваат со ...
Прочитај повеќе......